Ullensaker Husflidslags logo  

Nyheter

I høst blir Historielaget vår hovedsamarbeidspartner. Laget har flyttet inn i det røde rommet i 1. etasje på gamleskolen, og det gir godt grunnlag for samarbeid. 10. september er starten på Kulturminnedagene og Husflidsdagen. Motto for Kulturverndagene er Se hva vi kan! Kompetanse og kunnskap i kulturvernet. Husflidsdagen har mottoet Fra sau til sokk. Dette forener vi med Historielagets prosjekt ”Viking i Kisi”. Vi inviterer voksne og barn til en aktiv og lærerik lørdag.  

Samarbeidet med Frivilligsentralen har gitt oss fine turer.  I august går turen til Maihaugen og utstillingen ”Skråblikk på bunadtradisjonen”, et kunstnerisk syn på bunadene våre.  

I år lager vi en vri på julemessa. Vi er fortsatt på Algarheim, men arrangerer høstmesse midt i november. Vi håper det vil appellere til både utstillere og besøkende. Julebutikk på Storsenteret er usikkert, men får vi et tilbud fra senteret slår vi til. Samarbeid med senteret handler også om deltakelse på Jessheimdagene, juleverksted for barn og loddsalg. Takk til alle dere som stiller opp for Husflidslaget på disse arrangementene. Dere er gull verdt!

Vi viderefører strikkekafeene på Kløfta bibliotek hver første tirsdag i måneden. På Sundbytunet på Jessheim har vi håndarbeidskafe første torsdag i måneden. Vi vil fokusere på inkludering og inviterer flyktninger og innvandrere. Kanskje de vil presentere noe av sine hjemlands tradisjoner?

Mønster til Ullensakervotten og lua ble populære. Vi følger opp med en gryteklut i dobbelstrikk med guden Ullr. Dobbelstrikk vil bli presentert på håndarbeidskafeene både på Jessheim og Kløfta.

Vi tror samarbeid med andre foreninger gir bredde og større oppslutning om arrangementene. I april var Ullensaker Bygdekvinnelag samarbeidspartner med Bine Melby og hennes prosjekt ”Fra fjøs til catwalk”. En interessant og spennende kveld. Planen er et felles temamøte i året.